Oferta Imprezowa

ZUPY :
1. Rosół z makaronem domowym 8 zł.
2. Kurkowa , zabielana z koperkiem 12 zł.
3. Żur wiejski na wędzonce 9 zł.
4. Grzybowa z makaronem domowym 9 zł.


ZUPY GULASZOWE INNE:
1. Strogonof 16 zł
2. Bogracz 17 zł.
3. Flaki 14 zł
4. Barszcz kiszony na miodzie z krokietem 13 zł.


DANIA MIĘSNE :
1. Schabowy z kap. zasmażaną 19 zł.
2. Żeberka okładane kapustą zasm. 23 zł.
3. Roladki warszawskie ( zrazy ) 23 zł.
4. Szyneczka w sosie borowikowym 25 zł.
5. Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 27 zł.
6. Pierś z indyka ze śliweczką 17 zł.
7. Bigos 14 zł.
8. Udziec wieprzowy 25 zł.
9. Prosiak nadziewany i pieczony w całości 1200 zł.


RYBY:
1. Pstrąg soute z masełkiem czosnkowym 21 zł.
2. Łosoś w sosie kurkowym, smażony na masełku 29 zł.


PRZYSTAWKI:
1. Deska wiejskich wędlin (10 osób) 140 zł.
2. Deska pasztetów (10 osób) 90 zł.
3. Jaja faszerowane 3 zł./szt.
4. Jaja w sosie tatarskim 3 zł/szt.
5. Jaja w sosie żurawinowo-chrzanowym 3 zł/szt.
6. Śledzie w oleju 45 zł./patera.
7. Śledzie w śmietanie 45 zł./patera.
8. Śledzie po żydowsku 45 zł./patera.
9. Galareta z nóżek wieprzowych 5 zł./szt.
10. Tymbaliki drobiowe 5 zł/szt.
11. Szynka w galarecie 6 zł./szt.
12. Schab w galarecie 6 zł./szt.
13. Ozorki w galarecie 5 zł./szt.
14. Tatar z mięsa wołowego 13 zł./szt.
15. Tatar z łososia 12 zł./szt.
16. Smalec, chleb, ogórki małosolne 4 zł/osoba.
19. Ryba po grecku 50 zł./patera.


SAŁATKI:
1. Sałatka jarzynowa 70 zł./misa.
2. Sałatka gyros 70 zł./misa.
3. Sałatka grecka 70 zł/misa.
4. Sałatka z szynką i tortellini 70 zł./misa.
5. Sałatka brokułowa 60 zł./misa.
6. Sałatka z tuńczyka z ryżem 80 zł./misa.
7. Sałatka z ananasem i słonecznikiem 80 zł./misa.
8. Sałatka z makaronem i szynką 70 zł./misa.
9. Sałatka owocowa 70 zł./misa.


CIASTA: (ceny za blaszkę)
1. Szarlotka z kruszonką 90 zł.
2. Sernik wiedeński 90 zł.
3. Rafaello 100 zł.
4. Toffi 100 zł.
5. Murzynek z serkami waniliowymi 100 zł.
6. Makowiec 80 zł.
7. Ciasto ze śliwką i bitą śmietaną 90 zł.
8. Ciasto żydowskie 90 zł.
9. Szarlotka z bitą śmietaną 80 zł.
10. 3 BIT 100 zł.
11. Snickers 100 zł.
12. Makowo – kokosowe 90 zł.


DODATKI:
1. Kluseczki babcine z dziurką 6 zł.
2. Kopytka 6 zł.
3. Ziemniaki z wody młode 5 zł.
4. Ziemniaki zasmażane w ziołach 6 zł.
5. Frytki 6 zł.


SURÓWKI ZIMNE – CIEPŁE:
1. Surówka z marchewki 6 zł.
2. Surówka z kiszonej kapusty 6 zł.
3. Surówka z białej kapusty 6 zł.
4. Surówka z selera 6 zł.
5. Surówka wiosenna 6 zł.
6. Surówka z kapusty pekińskiej 6 zł.
7. Surówka z czerwonej kapusty 6 zł.
8. Buraczki zasmażane na masełku 6 zł.
9. Kapusta zasmażana z grzybkami 7 zł.
10. Kalafior zasmażany na masełku w bułce tartej – cena zależy od sezonu.
11. Fasolka szparagowa zasmaż. na masełku w bułce tartej – cena zależy od sezonu.